Инцидент със самолета на Бойко Борисов

Бойко Борисов

Пореден гаф е станал днес с един от правителствените самолети, в който пътува премиерът Бойко Борисов до Солун и обратно. На казцне в България се наложило аеропланът да кръжи над столичното летище заради техническа неизправност в някои от системите за кацане. За щастие пилотът овладял бързо ситуацията.

„Бордната система отказа, горе имаше страшна мъгла при висока скорост и техническият инжинер, който задължително е на полета, не можеше да установи какво се случва и се наложило да се излети отново на високо, а след това да се кацне ръчно с втори опит и пилотите познават писната“, разкриха пред ПИК преживели ужаса.

Припомняме, че това далеч не е първият инцидент с правителствения самолет „Фалкон“, с който пътува премиерът Бойко Борисов.

Един от последните инциденти бе в началото на апри, когато самолетът, с който Борисов излетя към Брюксел тогава, спука гума при кацането. За случаят тогава разказа след кацането премиерът. Самият той се е чул с пилотите и сподели пред медиите, че е питал какво е щяло да стане, ако самолетът не е бил овладян.

През 2015 г. правителственият „Фалкон“, в който пътува премиерът не успява да кацне на летище Пловдив, тъй като трите колесника не са се затворили след излитането на машината, съобщиха тогава от правителствената информационна служба.

Самолетът кръжа над летище Варна, докато изразходи цялото гориво в самолета. За щастие, пострадали няма.

Заради проблем с един от колесниците, на 11 февруари 2015 г., същият „Фалкон“ кръжа около час над София, за да изразходва горивото си, след което кацна. Премиерът Борисов отново беше на борда, тъй като отиваше в Брюксел.

Инцидент със самолет на правителството стана и през 2016 г., когато аварира другият аероплан – „Еърбъс“.

Самолетът е пострадал при излитане, при облитането се е счупило стъклото му. Полетът е бил проверовъчен преди излитането на другия ден на премиера Бойко Борисов начело на делегация за Будапеща. Няма пострадали хора при инцидента.

Министър-председателят трябваше да замине с него на еднодневно посещение в Унгария по покана на унгарския си колега Виктор Орбан.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ