Андрей Слабаков бе домакин на среща в ЕП по проблемите на пчеларите

Андрей Слабаков

Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков прие представители на пчеларските асоциации от България и Италия на събитие в Европейския парламент под надслов „Проблеми на пчеларството в ЕС – дългосрочни решения“. В срещата участва и Мария Габриел, европейски комисар за цифровата икономика и цифровото общество, Януш Войчеховски, кандидат за европейски комисар за земеделие и Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите на Република България. Присъстваха и представители на Европейския орган за безопасност на храните.

Заедно те обсъдиха важната роля на пчелите за екологията и земеделието, както и европейската и национална подкрепа за пчеларството. Събитието беше проследено с голям интерес от европейските и държавни институции и обедини евродепутати от България, Италия и Австрия, които заявиха готовността си да съдействат за растежа на пчеларството в Европа.

Иска ми се да кажа, че проблемите на пчеларите са само някакъв дребен земеделски казус. Иска ми се да кажа, че проблемите на пчеларите не влияят върху екологичното равновесие в Европа. Иска ми се да кажа, че проблемите на пчеларите са си… техен проблем. Но всичко това просто не е така, коментира преди срещата Слабаков.

Затова тази среща е първата крачка, с която спираме с исканията и започваме с действията, коментира още представителят в ЕП Андрей Слабаков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ