Фараонката Ружа Игнатова – застреляна и хвърлена в Йонийско море?

ружа игнатова1

Милиардерката Ружа Игнатова е била застреляна и хвърлена в Йонийско море, пише столичен седмичник, като се позовава на криминалист от международния екип, който работи по „Измамата на века“ – виртуалната валута OneCoin. Именно това е заявил братът на Ружа пред американските следователи, допълва изданието.

Измамницата от ромски произход е ликвидирана още поминалата година, за да се прекъсне връзката между поръчителите на аферата OneСoin и българката, която играеше ролята на фасада пред колосалната измама за близо 4 милиарда долара.

Преди дни стана ясно, че братът на фараонката – Кностантин Игнатов, е заплашен от 90 г затвор в САЩ като съучастник на кака си в афера, която до 2016 г. за по-малко от две години от старта на продажбата на криптовалутата, инкасирала оборот от 3,6 влн. енвро, близо 4 милиарда долара. Чистата печалба за проформа шефката на валутата Ружа Игнатова е точно 2,23 млрд. евро. От парите обаче днес няма и следа.

Константин Игнатов, който е брат на крипто кралицата Ружа Игнатова, най-вероятно ще бъде включен в програмата „Защита на свидетели“ и ще му бъде предоставена възможност да получи нова самоличност, тъй като сътрудничеството му с властите и самопризнанията в мегапроцеса срещу компанията на сестра му One Coin, представляват реална опасност за живота му, научи ПИК.

Лошото е, че сестрата не може да участва в разследването и да даде показания, тъй като е изчезнала от повече от две години – от август 2017 г. Тогава мистериозната дама бе на семинар в Банкок, на който е рекламирала менте валутата. Такива презентации хитрушата прави в цял свят с цел намиране на повече лапнишарани с дълбоки портфейли.

От март тази година българинът е в затвора в Лос Анджелис, а Ружа Игнатова – в неизвестност. Двамата са обвинени в ръководене на многомилиардна пирамида за продажба на измамническа криптовалута. Както ПИК TV съобщи още преди десетина дни, в момента в САЩ тече поредното дело на американското правителство срещу крипто-пирамидата. В него Игнатов е свидетел, а обвинаем за пране на пари и банкова измама в полза на One coin e американският адвокат Марк Сток.

В хода на същото дело стана ясно, че най-богатият БГ ерген е сключил споразумение с властите, за да намали присъдата си. Такава за Константин Игнатов все все още няма. Но заради сътрудничеството му с властите, нашенецът може да стане прицел на „лица, които да използват насилие срещу него или семейството му“. Затова, когато процесът приключи, почти сигурно е, че българинът ще получи нова самоличност.

Подсъдимият по вървящото в момента дело, адвокат Марк Скот, пък е дал интересни показания. Според него от Ружа Игнатова се е опарил дори синът на президента Джордж Буш-старши. Нийл Буш взел 300 000 долара от българката, за да уреди среща на Ружа с китайски предприемач, за когото той работел. Китаецът е трябвало да инвестира в криптовалутата на българката. Присъствието на Буш е щяло да гарантира сигурност на сделката.

По-късно Нийл се свързва с агенти на ФБР, които разследват схемата и дава показания, тъй като е бил в член на борда на директорите на китайската компания, която е трябвало да получи 60 млн. долара от One Coin.

Братът на Джордж Буш-младши обяснил, че не очаквал, че сделката е измамна. Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите сделка с петрол в Мадагаскар. От сделката Нийл Буш щял да получи 10 процента, стига собственика на китайската компания да може да продаде криптовалутата, съобщи „Bg-voice“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ