Засегнати са и очите на работничките, пострадали в „Арсенал“

Линейка

Една от пострадалите жени при инцидента в оръжен“Арсенал“ в Казанлък е с между 20 и 25 процента изгаряния, това само по себе си представлява риск за живота й. За съжаление, допълнително имаме и увреждания на очи – имало е проектили, тоест травмите са съчетани. Това съобщи и.д. шефът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски тази сутрин пред Би Ти Ви. Трите работнички бяха докарани вчера в специлазирината клиника по изгаряния на болницата, след като преди това получили спешна помощ в Казанлък. Те пострадаха при възпламеняване на барут.

И при жената с най-леката термична травма има засягане на лицето и очите, стана ясно от думите на проф. Габровски. Със средна степен на увреждания е третата. Състоянието и на трите е стабилно, в следващите три дни ще се предприемат активните действия и интеревнции.

Важното за нас е, че имахме връзка през цялото време – веднага слез взрива имахме информация, че има такъв инцидент и такива болни, бяха бързо транспортирани, екипите ни тук чакаха – всичко възможно е направено в най-кратките срокове, то дава най-добър шанс на такива пациенти, подчерта временния директор на „Пирогов“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ