Борисов скръцна със зъби за ада в „Пирогов“: Дано не са пушили в стаята

Бойко Борисов

Премиерът Борисов и министрите отдадоха почит към паметта на Стефан Данаилов с минута мълчание. „Това е голяма загуба за българите“, заяви премиера.

Борисов заяви, че правителството отпуска 200 хиляди лева хуманитарна помощ за Албания. „Вътрешното министерство е приготвило 1000 палатки, външният министър, вътрешният министър и аз сме във връзка с Рама и имаме възможност веднага да изпратим екипи. Това е голяма трагедия, не бива да ги оставяме сами. Имаме готовност с жива сила и техника“, заяви премиерът за трагедията в Албания след жестокото земетресение.

По повод взрива в „Пирогов“, премиерът е получил пълен доклад от министър Младен Маринов, както и от здравния Кирил Ананиев. „Дано не се окаже, че са пушили в стаята“, заяви премиерът.

Министър Ананиев заяви, че това е много неприятен инцидент и изказа съболезнования на близките. „Едно голямо човешко благодаря на екипа на „Пирогов“, пожарната, МВР, за мигновенната им реакция“, заяви Ананиев и допълни, че един от загиналите е бил с тежка кислородна недостатъчност, другият мъж е бил настанен в болницата късно снощи.

По думите на здравния министър под заплаха за живота са били още 70 души и, ако не е била адекватната реакция на всички е можело да стане много голяма трагедия. Ананиев бе категоричен, че кислородната система не е стара и причината не е там, по негово мнение.

„Една от версиите е, за която споменавате и вие, трябва да се извърши експертиза“, каза още здравния министър.

Той докладва още, че работата вече върви нормално, създадена е пълна организация, не се връщат пациенти, има малко затруднения в противошоковата зала.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ