Каракачанов след срещата между Тръмп и Борисов: Имаше одобрение към правителството ни

Красимир Каракачанов

Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната, каза още той

Доста глупости прочетох в мрежата по повод срещата между Тръмп и Борисов. Това не е въпрос на демокрация, а на възпитание.

Това заяви вицепремиерът, министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на „Неделята на NOVA”.

Имаше одобрение към дейността на правителството ни. Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната. То беше заради това, че България е една от малкото държави в Европа, които гонят съвестно достигане на 2% средства за отбрана, каза той.

По думите му уволнението на Бисер Петков няма нищо общо с визитата ни в САЩ и срещата с Доналд Тръмп.

Също като Вас научих от медиите, че е поискана оставката на Бисер Петков. За мен той е един изключително компетентен, коректен и спокоен колега, който умее да води диалог. Каква е била причината да му бъде поискана оставката, аз не знам. Надявам се на първия коалиционен съвет да разбера, каза Каракачанов.

Ще реша дали ще подкрепя оставката на Бисер Петков, когато разбера какви са мотивите за нея. За това, че Деница Сачева е новото предложение на правителството, разбрах преди 5 минути, заяви министърът на отбраната.

30 години не сме давали пари за армията ни и тя беше докарана в състояние, в което изпълнява задълженията си в недоимък и в затруднения с риск за живота и здравето на хората, заяви Каракачанов.

В САЩ нещата много добре се планират. Тук живеем с идеята, че да планираш, значи да мислиш социалистически, а това не е така. Техните компании обаче имат интерес към изграждане на производство тук. Цяла Източна Европа ще започне да се модернизира, защото в 85% въоръжението им е от времето на Варшавския договор, каза Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ