Георги Марков попиля Лозан Панов: Кой си ти бе, господинчо?

Георги Марков

Силно и емоционално изказване от трибуната на Народното събрание направи бившият конституционен съдия Георги Марков. Той предложи да се проведе дебат в пленарна зала за състоянието на съдебната система у нас.

Марков буквално попиля председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който откровено заплаши министър-председателя и новоизбрания главен прокурор с разследване.

„Ние влязохме в посока какво е състоянието на правосъдната система у нас. Тя ври от скандали, аз не съм голям фен на правенето на комисии – те са над 100. Казано е в Конституцията, че може да има и други държавни органи, но ние имаме над 100 комисии. Скандалите в правозащитната система по върха са ужасяващи“, изтъкна той.

„Никой от онова Велико Народно събрание, от което съм останал само аз, не е предполагал, че 30 години по-късно, настървени и мразещи се съдии да говорят на прокурор. Вчера бях в Монтана, хората казват: Ония кво се джанкат? „Ония“ са висшата съдебна съдебна. Предлагам на председателски съвет дали да не направим един дебат за състоянието на съдебната власт и да се излезе с резолюция“, заяви още той.

„ВКС стана политическа партия, обслужва интересите на „Да, България“. Кой си ти бе, господинчо? Ти си деполитизиран и си налягай парцалите. Как е възможно Хелзинкския комитет на Сорос да награждава съдии и този съдия да взима бележки и да пуска престъпници. Да направим един дебат, че сме парламентарна, а не съдебна република. Ела на себе си, г-н председател ВКС. Както и на новия главен прокурор да подмята на съдии, че ще стават съветници. Дайте да не се фокусираме само върху прокуратурата и някой съдия да чете речи, щото някой му ги пише тези политически речи“, завърши бившият конституционен съдия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ