Димитър Антов ще внесе доклад в СОС за паметник на кан Крум

Димитър Антов

Общинският съветник от „Патриоти за София“ Димитър Антов посети 164 гимназия с преподаване на испански език „Мигел Де Сервантес“. Той се срещна с директорката на училището и по традиция подари патриотични портрети с българските ханове и царе, дело на художника Васил Горанов, патриотично помагало и икона на Св. Богородица, изработена от него.

В школото Антов и членове на ВМРО гостуваха по покана на г-жа Таня Долмова и нейните ученици. Именно те през 2018 г. започнаха една страхотна кампания за построяване на паметник на кан Крум в София. Мястото е определено – входът на Северния парк. Кампанията е уникална по рода си и показва, че в българското училище е пълно с млади родолюбци, които ценят българската история.

Създаден е инициативен комитет, в който влизат редица български историци, също съветникът от ВМРО Димитър Антов и заместник областният управител на София област Николай Борисов.

Идеята за изграждане на паметника среща подкрепата на кмета на район „Надежда“ Димитър Димов, с когото е проведена нарочна среща по темата преди време.

Кампанията предстои да бъде представена в други столични училища, а в началото на 2020 година и в Столична община.

Димитър Антов пое ангажимент за изготви доклад в Столичния общински съвет с предложение за изграждането на паметника, като ще запознае и своите колеги в общината с родолюбивата задача.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ