Андрей Слабаков събра на среща полицейските синдикати от пет държави в ЕС

10

В сградата на Европейския парламент в Брюксел евродепутатът Андрей Слабаков събра представители на националните полицейски синдикати от България, Полша, Румъния, Хърватия и Германия. Поводът за срещата бе нуждата от реформа и въвеждане на минимални стандарти за обучението, екипировката и оборудването на европейските полицаи.

Сред присъстващите бяха Пиетро Фиоки (ЕКР, Италия), който изрази подкрепа от името на двата най-големи италиански синдиката, Йоахим Бруджински, настоящ евродепутат и бивш министър на вътрешните работи на Полша, и Михаил Златанов, началник на кабинета на министъра на вътрешните работи на Република България.

Специално обръщение за събитието направи и вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

Всички участници в кръглата маса се обединиха около тезата, че осигуряването на минимални стандарти стои в основата на защитата на европейските граждани.

Като домакин на събитието Андрей Слабаков коментира:

Радвам се да чуя единомислието сред Вас днес. Очаквах да има повече разногласия в позициите на националните синдикати по този въпрос.

Той пое ангажимент да се бори през настоящия мандат за постигането на резултати в тази насока.

Разчитам на Вашето експертното мнение и активно участие в  предстоящите законодателни инициативи на Комисията по темата, заключи Слабаков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ