Кризата в Перник: Кметът Станислав Владимиров въвежда по-болезнен режим на водата от началото на следващата седмица

Бойко Борисов, Станислав Владимиров

В началото на седмицата ще имаме нов воден режим. Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров при влизането си в сградата на БСП на „Позитано” №20, за участие в Пленума.

Той обясни, че в началото на седмицата ще се свика и Кризисен щаб.

„Преминаваме вече на по-болезнен воден режим, ще е едноразов – заяви Владимиров. – Ще влезе може би началото на седмицата. Правят разчети новото ръководството на ВиК“, допълни още Владимиров.

Кметът обяви, че има уверението от МРРБ, че всички начертани стъпки, ще започнат да се изпълняват.

„Сутринта рано ще съм отново в МРРБ, след това в МОСВ, за да започнат да се изпълняват всички тези стъпки, които бяха начертани.

Имам уверението, че всички абонати ще имат достъп до питейна вода във времевия график, който ще посочат в новия воден режим. В момента се правят допълнителни проучвания в МОСВ, за да можем да доведем малко повече вода или да увеличим притока в язовир „Студена“

Знаете има прокурист, хидроинженер, бивш управител на ВиК дружеството, така че организацията ще бъде доста по-добра от началото на седмицата“.

На въпрос докога ще продължи водният режим в града, кметът на Перник обясни, че разчетите са докрая на март и началото на април във воден режим да има достатъчно водни количества, които да осигурят достъп до питейна вода на всички абонати. „Надяваме се времето да бъде по-благосклонно към нас и природата“, допълни Станислав Владимиров.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ