Проф. Асен Балтов: Протестът на медицинските сестри беше прибързан

Асен Балтов

„Протестът на медицинските сестри беше прибързан“, каза директорът на столичната болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той заяви, че здравните работници не са изчакали новия рамков договор.

Според проф. Балтов в него са предвидени механизми за обезпечаване на по-добро заплащане, въпреки че е трудно изпълнимо при малките болници. А за да бъдат постигнати оптимални заплати и там, малките лечебни заведения трябва да бъдат преструктурирани в по-големи. Директорът на „Пирогов“ заяви още, че проверките на полицията, които предстои да бъдат направени в болниците, ще изяснят някои от проблемите.

„Може би ще покажат някаква цикличност, която се получава примерно – как едни и същи пациенти са приемани няколко пъти през годината, което ако имаш подобна диагноза, е ясно, че едва ли става дума за едно излекуване, а по-скоро за едно отново приемане в болница, за да се попълни някаква бройка“, поясни медикът.

Проф. Балтов коментира и пожарът, който възникна в болница „Пирогов“. Той заяви, че причините за трагичния инцидент, при който загинаха двама души, все още не са ясни, защото разследването не е приключило и експертизата не е готова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ