Бербатов се размина с отвличане

Димитър Бербатов

През края на летния трансферен прозорец на 2008 г. Димитър Бербатов беше едно от най-актуалните имена във Висшата лига. Очакваше се той да напусне Тотнъм, а битката за подписа му беше между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

В своята биография Бербо разкрива, че лично за него друг вариант, освен „червените дяволи“, не е съществувал. Бившият президент на „гражданите“ Гари Кук обаче призна, че ръководството на Сити буквално е щяло да отвлече българина, ако е имало подобна възможност.

„Един от нашите адвокати работеше и за Димитър Бербатов. С него водихме разговор дали имаме шансове да подпишем с българина, защото той летеше от Лондон за Манчестър. Тогава неслучайно Алекс Фъргюсън лично отиде до летището, за да го вземе“, разказа Кук пред „The Athletic“.

„Сър Алекс просто искаше да държи Бербатов далеч от нас. Ние буквално бяхме готови да го отвлечем, ако имахме такава възможност. Вярвахме, че ако се озовем в една стая с българина, ще го убедим да премине при нас“, допълва бившият бос на „гражданите“.

Гари Кук признава, че Манчестър Сити се насочва към Робиньо от Реал (Мадрид), след като се проваля в опита си да вземе Димитър Бербатов. Трансферът на бразилеца също протича много интересно.

„С Питър Кениън още си припомняме този трансфер. Робиньо мислеше, че отива в Челси. Гласеше са да лети от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър. Знаеше, че ще печели много пари, играейки за отбор от Висшата лига, докато в Мадрид не получаваше игрово време. Щеше да бъде много богат човек и това бе мотивацията му“, признава Гари Кук.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ