Добри новини, рекорден брой деца са родени в Плевен през 2019 г.

Neonatologia-remontirano

В Плевен са родени 2046 деца през 2019 година. Това показват обобщените данни от трите АГ-клиники в областния град, предава БТА.

Най-много са новородените в университетската АГ-клиника към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен. През изминалата година са родени 1061 деца – малко по-малко в сравнение с предходната, уточниха от здравното заведение. Недоносени от тях са били 127, като още 35 недоносени новородени са били приети от други болници в региона. Те са постъпили за специализирани грижи в Университетската клиника по неонатология към болницата. Клиниката приема най-тежките случаи в тази част на Северна България, посочиха от болницата.

В другите две частни родилни отделения в Плевен има увеличение на ражданията през 2019 г. спрямо 2018-та. Рекорд е постигнат в родилното на „Авис Медика“, където новородените са 708 – най-голям брой от създаването на клиниката преди 10 години. При ражданията са имали 16 двойки близнаци.

В АГ-клиниката „Св. Марина“ също има увеличение на ражданията – с 10 повече в сравнение с 2018 година. Там са се появили на бял свят 277 бебета.

Плевен от години държи второто място по родените бебета в Северна България, след Варна, припомнят медиците.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ