Калофер отбелязва 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев

Христо Ботев

Калофер отбелязва 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев с двудневна програма, съобщи за БТА Румен Стоянов, кмет на града.

Проявите, посветени на годишнината започват на 5 януари, от 16:00 ч., когато ученици от местното средно училище „Христо Ботев“ ще представят „Ние потомците, за посланията на Ботев“ в Национален музей „Христо Ботев“ в града. По традиция, от 18:00 ч. в едноименното читалище в града ще се състои тържественото събрание по случай рождението на Ботев. Слово за великият син на България ще произнесе кметът на Калофер. След това Димитър Селенски и ДТ „Гео Милев“ от Стара Загора ще представят моноспектакъла „Щурчето – убиецът на Ботев“ по романа на Неда Антонова „Неговата любима“. Вечерта ще приключи с празнични илюминации.

Кулминацията на проявите е на 6 януари, от 11:30 ч. пред паметника на майката на поета-революционер Иванка Ботева ще бъдат положени цветя и ще прозвучи рецитал на стихотворението „Майце си“ в двора на НМ „Христо Ботев“.

Веднага след това на мемориалния комплекс на Христо Ботев в града ще се състои митинг-поклонение, посветен на 172-та годишнина от рождението на поета-революционер и ще бъде произнесено слово за великият син на България. Военнослужещи ще положат „Гирлянд на славата“ пред паметника на Христо Ботев в Калофер.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ