Цвета Караянчева участва в Богоявленския ритуал в Кърджали

Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва днес в Богоявленския ритуал в средновековния манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Той бе воден от пловдивския митрополит Николай, а сред официалните гости бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков, кметът на Кърджали Хасан Азис и екипът му.

Тук бяха и военнослужещи от 68-а бригада за специални операции в Пловдив.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя от бригаден генерал Явор Матеев, а митрополит Николай освети бойните знамена на военното формирование.

Около 30 мъже от Кърджали се хвърлиха в студените води на Арда, за да извадят кръста. Пръв до него достигна преподавателят и треньор по водна топка Величко Карабоюков. По-късно ритуалът бе повторен в двора на манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“, този път в басейн с топла вода за деца. Кръстът извади 10-годишният четвъртокласник Васил Атанасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ