Борисов при Ердоган: Ценим приноса на Турция по въпросите с миграцията

Бойко Борисов, Реджеп Ердоган

„Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор в областта на миграцията, сигурността, борбата с тероризма, енергетиката, селското стопанство“. Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов, като публикува снимки от началото на срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Борисов, заедно с президентите на Турция, Русия и Сърбия, взе участие в церемонията по откриването на газопровода „Турски поток“ по-рано днес.

„Партньорството между България и Турция се основава на принципите на добросъседство и взаимно уважение. С президента Реджеп Тайип Ердоган обсъдихме разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество“, съобщава още премиерът.

„По време на срещата ни заявих, че високо оценявам приноса на Турция по въпросите с миграцията и прилагането на съвместната Декларация между ЕС и Турция от март 2016 г. Обсъдихме и ситуацията в Близкия изток като изтъкнах, че проблемите могат да се решават само с диалог и мир“, пише Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ