ВиК – Перник има нов шеф

ВиК - Перник

ВиК инженерът Борислав Иванов от Радомир е избран за управител на пернишкото водоснабдително дружество на Общо събрание днес, съобщиха от предприятието.

Иванов е 34-годишен, в момента работи в радомирския завод „АК Електрик“. Преди това е бил ВиК проектант, работил е във „ВиК“ – Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

Иванов не е присъствал на събранието. Досегашният управител Иван Витанов е освободен.

Припомняме, до смяната на Иван Витанов се стигна заради тежката водна криза в града. Вчера Спецпрокуратурата, заедно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ проведоха претърсвания във ВиК – Перник и областната управа на града. Малко по-късно акция бе извършена и в МОСВ, като бе обискиран кабинета на министър Нено Димов, който беше и задържан за 24 часа. Очаква се днес от прокуратурата да дадат подробности за акциите и дали ще бъде повдигнато обвинение на екоминистърът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ