Александър Сиди и Искрен Веселинов проговориха за ареста на Нено Димов, казаха кога ВМРО избира негов заместник

Александър Сиди

„Не сме имали заседание, на което да обсъдим кого да предложим за мястото на Нено Димов за министър на околната среда и водите“, каза пред колегите от ПИК депутатът от ВМРО Александър Сиди. Той уточни, че това ще стане в началото на другата седмица.

„Обсъждаме. Но все още не мога да коментирам“, каза Искрен Веселинов, за когото се коментира, че е най-вероятният бъдещ екоминистър. Той бе лаконичен, че тепърва трябва да се анализира всичко, което се случи с Нено Димов.

За ареста на Нено Димов и повдигнатото му обвинение Веселинов каза: „Не еднозначен беше начинът, по който всичко беше направено“.

Александър Сиди пък отказа да коментира темата с думите: „Каквото каза лидерът ни, това е“. Красимир Каракачанов нарече ареста на Димов „показно убийство на една политическа кариера“.

Най-вероятно още в понеделник Войводите ще решат кого да предложат за мястото на Нено Димов. Коалиционен съвет във вторник ще определи кой ще бъде новият екоминистър. Кандидатурата ще бъде гласувана още в сряда от парламента в първия му пленарен ден след Нова година, когато депутатите трябва да гласуват и оставката на Димов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ