Борисов, Каракачанов и Валери Симеонов обявяват новия министър на екологията

Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Румен Радев, Красимир Каракачанов

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов обявяват новия министър на околната среда и водите след заседание на Коалиционния съвет. Вече повече от два часа продължава Коалиционният съвет в Министерски съвет. Очаква се след неговия край управляващите да обявят името на новия министър на околната среда и водите.

Според информация на колегите от ПИК това ще бъде депутатът от гражданската квота на Обединените патриоти Емил Димитров, известен като Ревизоро заради професията си.

До днешното решение се стигна след мегаакция на прокуратурата, ДАНС, КПКОНПИ и МВР начело с главния прокурор Иван Гешев в Перник и в Министерството на околната среда и водите на 9 януари заради водната криза в Перник, по време на която бе арестуван вече бившият екоминистър Нено Димов.

Спецпрокуратурата в лицето на прокурор Ангел Кънев обвини Нено Димов в умишлена безстопанственост, заради която язовир „Студена“ е изпразнен, тъй като водата е отивала за няколко търговски дружества. Ексминистърът подаде оставка от ареста и тя веднага бе приета от премиера Борисов. В събота Спецсъдът остави Нено Димов за постоянно в ареста.

В деня, в който Нено Димов бе задържан, премиерът Бойко Борисов заяви, че тъй като той е от квотата на Обединените патриоти, предложен от ВМРО, следващият министър на околната среда и водите ще бъде от същата квота и ще го посочат на заседание Коалиционния съвет, който се състои днес.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ