Искрен Веселинов, ВМРО: Емил Димитров е доказан боец

искрен веселинов

Поставиха се доста тежки въпроси и това ще е част от необходимото, за да се изчисти неподходящото и да се гради доверие. Това каза съпредседателят на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия по повод днешното заседание на съвета на управлаващата коалиция, което на излизане лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи като „изключително неприятно“.

Нено Димов се натоварва с една вина, за която са работили десетки длъжностни лица в продължение на много години – за да се стигне до един удобен виновен. Трябва да бъде осъзнато, че това, което се случва в Перник, е резултат на една недостатъчно ресурсно обвързана политика, водена в продължение на повече от 20 години, заяви Веселинов.

Нено Димов беше посочен от ВМРО като подходяща кандидатура, той е от гражданската квота. Смята се, че е човек без достатъчна подкрепа и това може да е повлияло върху заключенията за него, отбеляза съпредседателят на ПГ на Обединени патриоти, като добави, че прогнозира оправдателна присъда на Нено Димов.

Логично беше да бъде направена промяна в правителството след ареста на Нено Димов, но ние не приемаме той да бъде изкупителната жертва, подчерта Искрен Веселинов. Той уточни, че няма информация върху Нено Димов да е оказан натиск, за да подаде оставка.

Освен тежката тема с отговорността на коалиционния съвет имаше и позитивна част – говорихме си за нещата, които е важно да бъдат свършени до края на мандата, поясни Веселинов.

Той коментира и номинацията на Емил Димитров за министър на околната среда и водите. Димитров има изключително голям административен опит и доказан характер да се бори с нередностите. Слагаме го в този горещ стол не да потули нещата, а да ги разплете докрай. Ние направихме тази номинация с уговорката той да има подкрепата на всички в управляващата коалиция. Това беше и позицията на премиера – „няма наши, няма ваши, проблемите трябва да се решат“, коментира Веселинов.

Не може в 21 век язовири да се източват с едно обаждане по телефона до Бай Иван, който държи ключа за язовира, и да няма следа, добави той.

Попитан дали Емил Димитров има необходимия експертен опит, за да управлява Министерството на околната среда и водите, Искрен Веселинов заяви: „Предишния път пратихме Димов като експерт. Този път пращаме доказан боец и човек с политическа подкрепа“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ