Шеф на НСО хвърли оставка, от президенството мълчат

румен радев

Зам.-шефът на НСО полковник Росен Тинков Тодоров е подал вчера оставка от заемания пост пред президента Румен Радев, предава фактор.бг, като се позовава на източници в президентството.

Реално службата за охрана е под ръководството на държавния глава Румен Радев. За сега информацията се пази в тайна, а от „Дондуков”2 мълчат, че пореден професионалист, с доказан опит и експертиза си тръгва от НСО по неясни причини.

Само преди няколко месеца, през края на август генерал-майор Данчо Дяков напусна шефския пост, като една от версиите бе заради несъгласия с претенциите на Десислава Радева. Временно длъжността му изпълняваше полковник Тодоров, докато Румен Радев избра за нов началник ген. Красимир Станчев, който беше бодигард на Симеон Сакскобурготски и Сергей Станишев.

Най-вероятните причини за оставката на Тинков са скандалите около НСО през последните седмици и опити за политически натиск. Тя обаче е лоша атестация и за президента Радев, и отговорностите му към националната служба за охрана.

Полковник Росен Тинков Тодоров е служител на НСО повече от 25 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ