Мълния, уволниха звезда на „БНТ“

БНТ

Една от най-популярните, разпознаваеми и дългодишни служителки на телевизията майка БНТ бе уволнена.

Става въпрос за звестната режисьорка и актриса Боряна Пунчева, която беше главен продуцент на продуцентския център студио „Екран“. Тя е извикана в „Личен състав“ на телевизията в понеделник, 13 януари, където й казват, че е уволнена. Причини не са й съобщени, обясни самата тя пред колегите от „24 часа“.

Според Пунчева генералният директор Емил Кошлукав имал сключен договор със СЕМ, който му давал право да уволнява по лично усмотрение всеки служител на БНТ. Всъщност това право не идва от договора му, а е според Трудовия кодекс и е в рамките на 9 месеца от встъпването в длъжност.

Боряна Пунчева работи на „Сан Стефано“ от години. Напоследък ръководеше студио „Екран“, което е било в изключително тежко състояние според хора от телевизията.

На нейно място е назначен служителят на центъра Миладин Гергов.

Пунчева е завършила кинорежисура при проф. Янко Янков във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1981 г. Работи в студио „Екран“ през 1981-1993 г., после е главен режисьор в БНТ. Ръководила е предаването „Вдъхновителката“. Беше режисьор на забавното предаване „Клуб НЛО“ от 1996 до 2004 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ