Правителството обяви 4-та степен на опасност

Бойко Борисов

Правителството обяви четвърта степен на опасност заради коронавируса. Препоръчва се на българските граждани да не пътуват до Китай и държавите, в които вече е разпространена болестта. С военния самолет „Спартан“ от Ухан ще бъдат транспортирани двамата български граждани, предаде БНТ.

На всички български летища ще бъдат разположени термокамери, които автоматично ще измерват температурата на пристигащите. Всички граждани, които пристигат от Китай или държави, в които е разпространен вирусът, ще бъдат подложени на 14 -дневна карантина.

Здравният министър увери, че във всички лечебни заведения имат нужния маркер, с който може да се засече опасният вирус.

Правителството има готовност да обяви най-високата степен – пета, за опасност, която предвижда пълна забрана за всички българи да пътуват до Китай и до всички държави, в които е разпространен смъртоносният вирус.

„Моят призив е да се изпълняват полицейските разпореждания. Те са в полза на гражданите, след като искаме да предпазим всички български граждани“, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ