Тежък шамар, Николай Ненчев попиля Румен Радев в национален ефир, уличи в сериозно нарушение

румен радев

Безспорен факт е, че има опит за прикриване на документи. Това е наказуемо и морално укоримо, но не е държавна измяна. Това заяви пред Би Ти Ви Бившият министър на отбраната Николай Ненчев по повод записите с президента Румен Радев.

„Този казус е всичко друго, но не и държавна измяна освен ако г-жа Радева не е била агент на чуждо разузнаване и президентът е знаел това“, коментира той.

По думите му е възможно да има друго обвинение към президента, свързано с държавна измяна. Той предположи, че е възможно държавният глава да е бил засечен от чужди разузнавателни служби и друга информация, свързана с държавна измяна, да е била анализирана.

„Десислава Радева е назначена на 24 ноември 2014 година. В закона има една хипотеза, че ако няма друго лице, може и цивилно да бъде назначено. Осъвместяването на постовете не е чак толкова голям проблем. Големият проблем е, че се прави опит да бъде прикрита информацията“, коментира Николай Ненчев.

„Ген. Цанко Стойков незабавно трябваше да бъде отстранен след този запис. Има едно изречение, в което президентът казва на ген. Стойков да се види с Митко, с когото да стиковат отговорите“, уточни той.

„Ако трябва да избирам между един неработещ парламент и един непредвидим президент, аз ще избера парламента“, посочи бившият министър по повод войната между институциите у нас.

„Очевидно има нарушение с придобиването на жилище, защото вече е имало едно, а второто е прикрито“, заключи Ненчев на въпрос имало ли е нарушение с придобиването на държавно жилище от страна на Румен Радев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ