Приеха Бюджет 2020 на София

Сняг, София

Общинските съветници приеха бюджета на София за 2020 година. С 32 гласа „за“ и 26 „против“ и след 6-часови оспорвани дебати, Столичният общински съвет прие финансовата рамка, която е близо 1.730 млрд. лева, предаде БГНЕС.

„Бюджетът, който се гледа днес е със 7 млн. повече от бюджета, който внесох, тъй като в комисиите са допълнени някои от приоритетите. Намирам тези предложения за разумни. Бюджетът, който се обсъжда е почти 1.730 млрд. Много важно е, че този бюджет е много ясно фокусиран. Два са стратегическите, големите приоритети, които сме заложили не само за тази година, а и за следващите. Това са по-усилена работа в кварталите – улици, тротоари, училища и детски градини, по-добър градски транспорт и работа в сферата на екологията и чистотата на въздуха. 80% от бюджета и над 90% от бюджета на капиталовата програма са насочени към тези два приоритета”, заяви Йорданка Фандъкова и добави, че 50 млн. лева са насочени към текущите ремонти в 24-те района на София.

В капиталовата програма бяха добавени още 4 млн. лева. Първоначалната сума за дигитализация на общината набъбна от 2,7 млн. на над 4 млн. лева. Също така бяха гласувани 12 милиона лева повече за кварталните улици. За програмите на районните кметове пък са отделени 20 милиона лева, като половина от тях те ще получат директно, а другата половина по техни програми и проекти.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ