Ето ги двамата роми, които размазаха от бой мъж в Асеновград! Разказът им за убийството е зловещ

сигани
Ромите от Асеновград, които убиха зверски 48-годишен мъж, без всякаква причина, разкриха шокиращи подробности от убийството пред съда.

Физическият убиец на мъжа – 16-годишният младеж и 18-годишният му приятел, който е обвинен в грабеж и в това, че не е възпрял Исмаил да пребие до смърт невинната си жертва, дадоха обяснения пред съдебния състав по време на първото заседание по делото срещу тях.

На развален български Исмаил обясни как се е стигнало до убийството във фаталната нощ през май, миналата година. Той разказа, че бил много пиян. Двамата с приятеля му  Митко си купили две бутилка бира и бутилка водка и седнали в парка „Зъбчето“ в Асеновград.

Там те заварили трима асеновградчани – двама младежи и момиче – на възраст около 25-30 години, които също познавали от махалата. Исмаил се скарал с момичето и тя скочила да го бие. към нея се приъсединил и единият младеж, а другият гледал отстрани. Двамата набили ромчето и си тръгнали.

После Исмаил и Митко седнали да пият. В това време край тях минал 48-годишния мъж и седнал на една пейка. „Видях човека и мислех, че той е от тези тримата, които ме биха, отидох и го ударих.

Той падна и аз паднах с него и не помня какво стана“, разказа Исмаил пред съда. Той добави, че никога не е срещал човека и не го познавал. Въпреки това го ударил 2-3 пъти. После заедно с приятеля си отишли до близкия денонощен магазин и си купили още водка, като пак се върнали в парка да пият.

Според приятеля му Митко, двамата изпили 2-3 двулитрови бутилки бира, а след това и две бутилки водка. Митко, който има завършен девети клас, но не можал да довърши десети заради убийството, разказа, че първоначално Исмаил ударил нищо неподозиращия мъж в лицето два пъти с юмрук.

Човекът паднал на земята и двамата го оставили там. След това си купили още пиене и се върнали. „16-годишният започна да го рита в гърдите. Казах му да спре, но той ми даде чантата на човека“, разказа Митко.

От показанията му в съдебната зала, а след това и от прочетените обяснения в досъдебното производство се разбра, че всъщност Митко взел чантата на мъжа, а от нея извадил мобилен телефон, но после го захвърлил, тъй като на него не можело да се слуша музика. 16-годишният пък извадил от джобовете на жертвата си 3 лв. на монети. Накрая Митко посочи, че бил арестуван в пицария на път за вкъщи.

В съда бе разпитана и майката на 18-годишният – Катя Асенова. Тя беше категорична, че той е добро момче. Той работел по строежите и й носел пари, за да издържа семейството, в което имало – още един 21-годишен син, 16-годишна дъщеря и бащата. Майката помоли съда да освободят момчето, за да може да работи и да се грижи за семейството.

В съда днес бяха призовани и близки на жертвата, както и полицаите, открили тялото на убития мъж. Делото продължава. 

Припомняме, че  убийството беше извършено в нощта преди евровота – 26 май. Хайретин Юмер бил на гости на брат си и се прибирал у дома, но по пътя го пресрещнали двете момчета.

Исмаил го нападнал, ударил жертвата в лицето, взел му чантата и 3 лева и побягнал. При удара те счупили носа на мъжа, който паднал на земята. И двамата били пияни.

След това си купили още алкохол и се върнали на местопрестъплението, за да продължат да пият. Тогава 16-годишният Исмаил си събул обувките и започнал да скача по главата на жертвата, а след това го удушил. Свидетел на случилото се потърсил съдействие от спрял наблизо шофьор на такси. Двамата се обадили на телефон 112. На място била изпратена полицейска кола и екип на спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на 48-годишния мъж.

ДАРИКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ