Гръм от първото дело срещу Васил Божков и боса на Левски! Оказва се, че никой не ги е търсил…

56

В отсъствието на Васил Божков и Георги Попов, Апелативният специализиран съд гледа мярката им за задържане под стража. В хода на изслушванията гръмна голям скандал. Оказа се, че Божков е потърсен само веднъж на домашния адрес, а собственикът на Левски – нито веднъж! Въпреки това веднага ги обявили за издирване в Интерпол.

Те се защитават от служебни адвокати. Адвокат Милена Миланова е служебния защитник на Божков, а Надежда Николова на Попов.

От прокуратурата пискаха тяхното задържане и решение на съда.

Защитата по делото заяви, че трябва да се разгледа по същество мярката, защото тя е безпредметна, тъй като подзащитния не е реално задържан. Събраните материали не са доведени до знанието на Васил Божков. Така се наруша европейски директиви за правата на човека. Той не пречи на разследването по воденото досъдебно производство, обяви Миланова.

Не е положена необходимата грижа по уведомяването му, обясни тя и добави: „Търсен е само веднъж и после е обявен за общодържавно издирване и е обявен за издирване от органите на Интерпол“.

„Моля ви да отмените постановлението, защото е безпредметно“, заяви служебният защитник на Божков.

Адвокат Николова, защитник на Попов, заяви, че е солидарна с казаното от защита на Божков. „По никакъв начин не става ясно търсен ли е моя подзащитен и на какви адреси“, каза тя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ