Спешен Министерски съвет, Борисов взе мигновенни мерки заради коронавируса

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и целият Оперативен щаб участват в международна видеоконферентна връзка в Министерски съвет. Темата на разговорите с европейски и световни лидери е разпространението на коронавируса.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц заяви, че се разработва начин за самотестване за коронавирус и, ако получи информация, че това е постигнато ще уведоми всички останали страни.

Вчера премиерът Бойко Борисов свика спешно заседание на кабинета след положителните резултати за коронавирус, установени в България. Четирима българи – две жени в Габрово и двама мъже в Плевен се оказаха заразени с опасния COVID-19.

По-късно Борисов се срещна в Министерски съвет с представителите на големите компании у нас, които се занимават с производството на медицински материали. Министър-председателят заяви, че от Велико Търново ще дойдат облекла, които да се преоборудват, като има и производители на антибактериален плат.

Тази сутрин на редовния брифинг шефът на ВМА проф. ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че няма нови случаи на коронавирус

Началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса потвърди, че състоянието на четиримата заразени – двамата в Плевен и двамата в Габрово, е добро.

За да се ограничи разпространяването на заразата официално бяха отменени всички масови културни прояви, затворени са театри, кинотеатри, изложбени зали, музеи, а спортните състезания се играят без публика.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ