Мутафчийски: Видях снимка на белия дроб на починалата от коронавирус в „Пирогов“ – кошмарна

генерал мутафчийски

Такава комшарна находка не съм виждал, заяви в предаването „Лице в лице“ по btv началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по повод белия дроб на починалата днес в „Пирогов“ от коронавирус жена.

66-годишната жена е приета в крайно тежко състояние в „Пирогов“. Още на прага е интубирана. Въпреки положените усилия на колегите, не бяха постигнати съответни резултати и в 15,40 този следобед жената почина, посочи Мутафчийски.

Жената отговаря на профила на всички починали по света пациенти от коронавирус, добави той.

Състоянието на съпруга на починалата също не е добро. Той е с признаци на задълбочаваща се дихателна недостатъчност, каза Мутафчийски.

И двамата съпрузи са имали предходни заболявания. Тя е била с прекарани сърдечни операции, поради което заболяването при нея скорострелно се е развило. Кошмарна находка на бял дроб, много тежка ситуация. За съжаление в България се сблъскваме с най-тежки форми на заболяването, каза той.

В Плевен ситуацията се развива добре. В Габрово – едната пациентка, за която вчера бе съобщено, че се влошава, днес е с подобрени показатели, не я заплашва интубация, посочи Мутафчийски.

Процесите при тези заболявания обаче са динамични, добави той.

Медицинската сестра в Габрово е добре, каза началникът на Националния кризисен щаб.

Във връзка с последния седми случай на коронавирус в България – на лекарка, Мутафчийски посочи, че при връщането си в България (от Барселона) тя е имала грипоподобни симптоми.

Жената в стабилно състояние идва на собствен ход и е настанена във ВМА. Няма признаци за влошаване. Тя най-вероятно боледува от 7-8 дни. Имала е симптоматика още по време на пътуването, добави Мутафчийски.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ