Карлос Контрера от ВМРО предложи забрана за протести и затваряне на пазари

Карлос Контрера

Да се забранят протестите като една от опасностите от масови събирания срещу коронавируса и да се затворят пазарите в София. Това поиска общинският съветник Карлос Контрера, който е и председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС. Той предложи всички масови мероприятия и протести да се дискутира дали да бъдат забранени като вариант за мярка срещу епидемиологичната обстановка в столицата, съобщават от „Столицата.БГ“.

Ситуацията е динамична и повод за това предложение бе вчерашният протест. Под недопустима форма по улиците на София минаха 30-40 катафалки. В този момент това не е най-удачно за тази гражданска инициатива. От друга страна след като масовите мероприятия на закрито се ограничават, трябва да мислим за много хора, които се събират отвън, защото опасността не е по-малка. Знаете, че основният съвет е да се избягва събирането на много хора. Това е предложение, което можем да обсъдим, каза Карлос Контрера пред журналисти.

Той обясни, че със същия аргумент предлага и да се затворят временно пазарните площадки. Всеки ден редица държави предприемат най-различни мерки – някои от които са най-сурови. Колегите общински съветници да не всяват паника включително и с говорене на политически глупости. Мисля, че е редно обективно да информираме обществото какви са предприетите мерки. Явно е, че в следващите месеци ще ни се наложи да търпим немалко ограничения, коментира лидерът на „Патриоти за София“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ