Борисов се включи, обяви: Имам добра новина!

Бойко Борисов

Вицепремиерът Томислав Дончев и социалният министър Дениса Сачева ще представят на брифинг в Министерски съвет мерките за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места.

Преди началото на брифинга премиерът обяви, че утре вечерта пада карантината над Банско.

Борисов благодари на патриарха, Светия синод и владиците, тъй като те осъзнават ситуацията и по Великден хем ще си вървят религиозните празници, хем ще се спазват всички хигиенни условия.

„МВР ще контролира реда за разстоянието и маските, за да може хората в момент на пандемия, да се помолят на своя Господ“, коментира премиерът.

„Една добра новина. Хората ми отдясно и отляво са от Борда за иновациите за бизнес услуги и технологии. Давам им думата“, обяви министър-председателят.

Представители на Борда обявиха, че техни специалисти доброволно ще отделят 15 000 часа, за да се излезе от тази криза със системи, които са едни от най-добрите в ЕС. „Трябва да използваме свободния ресурс, който имат компаниите в борда, в полза на обществото“, увериха представителите от борда на Асоциацията за иновациите, бизнес услугите и технологиите.

„Впрегнали сме мозъчния тръст на много високотехнологичнии компании, за да помогнем“, обявиха представителите на технологичните компании и добавиха, че IT секторът у нас трябва да излезе много силен от тази криза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ