Джамбазки призова Мутафчийски: Затворете циганите в гетата, отворете парковете

7 Dni Bulgaria19.04.2020
ангел джамбазки

Най-важният извод, който трябва да си извади Европа, е как да брани заедно своите граници, защото един малък вирус успя да пребори този голям конгломерат. Като отмине пандемията, ще трябва да мислим за реформи в ЕС. 

Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 евродепутатът Ангел Джамбазки. „Аз нямам обяснение защо беше приет пакета „Мобилност“. В момента българските шофьори спасяват живота на западноевропейците. Във всички болници в Западна Европа лекарствата и маските се доставят от български камиони. Българските шофьори спасяват човешки животи. А тези наши западни партньори, приеха пакет „Мобилност“ и по този начин ще отнемат работните места на нашите шофьори. В момента пакет „Мобилност“ все още не действа и всички западноевропейски правителства молят нашите шофьори да не се прибират до България, да не правят почивки на 12 часа и да спят в кабините, за да доставят животоспасяващи лекарства и предпазни средства. Това ми изглежда лицемерно“, заяви Джамбазки.

Той коментира и темата за ромските махали в България и напрежението, което избухна преди два дни във „Факултета“. „Този вирус убива най-вече хората, които живеят без да спазват правила, без да спазват изолация и хората, които си правят каквото си поискат. Аз съм го заявил ясно – трябва да има пълно затваряне на циганските гета и пълна свобода свобода за хората, които са дисциплиниирани. Трябва да затворим гетата и да отворим парковете“, обяви Ангел Джамбазки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ