„Убихте вестоносецът“ „На края на Дунава“ – можете ли да плувате?

Венцислав Мутафчийски

Ставаме свидетели, как глупостта може да убива. Убива в пряк и в преносен смисъл.

Да, радвай се мрънкащ българино! Ти, който си недосегаем, безсмъртен и всичко знаещ. Радвай се! Генералът, вече го няма! Сега доволен ли си? Ще спиш ли по-спокойно?

Човек, който цял живот се е изправял пред смъртта и е връщал човешки животи от там, сега отстъпи и се предаде пред глупостта!

Човекът, който имаше не леката задача да отговаря на провокации ежедневно, да преглътне социалното усмиване под всевъзможни форми, който бе възпят в чалга песни, който понеси и смъртни заплахи, отстъпи пред теб, повелителят на лайкове, царят на мрежата!

„Убихте вестоносецът“ „На края на Дунава“ – можете ли да плувате?

Можете разбира се, всичко можете. Най-добри сте и в това се спасявате по единично…

Както всяко нещо в България, така и с пандемията ще се справите – затваряте очи и се правите, че няма нищо докато най-слабите и уязвимите ще умират. А, чакай, не само те, защото днес почина и лекар в Сливен. Но нищо, ти ще кажеш – естествен подбор, имала е и други заболявания, има и други лекари – все ще намериш, какво да бълваш, нали?

На теб няма да ти трепне „сърцето“, докато не пуснеш някой Live от спешното, където ти „отказват“ помощ или на някой твой близък. Но не се бой, там ще има от онези, срещу които сега роптаеш, те ще помагат, докато все още могат и докато все още са живи. Тях не можеш да ги изгониш с коментари, при тях няма пернати животни, които задават въпроси за фекалии.

П.П. Генерале, въпреки всичко, ние които не сме завладяни от всевъзможни конспиративни теории ти благодарим! Благодарим ти за това, че понесе всичката тази помия докато се опитваше само и единствено да помогнеш!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ