Борисов издаде голям скандал с участието на ген. Мутафчийски

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на репортерски въпрос по време на извънредния брифинг в Министерски съвет. Той бе запитан има ли напрежение между него и ген. Венцислав Мутафчийски:

„Какво напрежение да има между мен и него – той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ – ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате?“, поде той.

„Сякаш да ви питам аз има ли напрежение между теб и ледения полюс? Какво общо има. Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба“, каза той.

Борисов заяви, че скандали има всъщност между ген. Венцислав Мутафчийски и доц. д-р Ангел Кунчев. Причината е, че шефът на ВМА иска мерките да останат, а националният главен здравен инспектор иска облекчение на тях:

„Кунчев иска да се разхлаби още положението и да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Те един час се караха двамата.

Затова събирам правителството и ще преценим кое ще даде малко приходи в хазната. Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки – това със сигурност ще го пуснем, то не би застрашило здравето на хората“, каза той.

„Горанов настоява да пуснем на открито ресторанти и кафенета по улиците. През маса, с маса по двама, семейство на маса. Затова в събота и неделя всички го работят“, заяви премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ