Трагедията е пълна, разкриха коя е починалата лекарка в столицата

Пирогов, Линейка

Раздаваше се докрай, беше всеотдаен човек и изключителен професионалист. Това написаха колегите на починалата вчера 61-годишна лекарка д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра за спешна медицинска помощ – София (ЦСМП). Това е втори случай на издъхнал медик у нас от коронавирус след 42-годишната д-р Илияна Иванова в Сливен.

По-рано стана ясно, че д-р Нели Пандова-Илиева е издъхнала в спешното приемно отделение на Александровска болница в София. Преди това тя е била лекувана в болница „Св. Анна“ за коронавирус. Дала е две отрицателни проби и е изписана вкъщи, но в събота внезапно се е почувствала много зле.

„Към момента на повторното й  приемането в  лечебно заведение е била в тежко състояние, починала е към момента на повторната хоспитализация“, обясни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. „Веднага е била интубирана, но дори не са успели да я вкарат в интензивното отделение“, добави и шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ