Светило от „Пирогов“ с разкритие пред Бойко: Не можем да излекуваме никого!

Бойко Борисов

„Пациенти след като са добро клинично състояние, имат отрицателни писиар тестове и се изписват от болницата, не са изчистени от коронавируса. Когато направим контролен скенер, до момента не е имало случай на пациент, който да е изцяло да е изчистен“. Това заяви пред премиера Бойко Борисов доц. Камерия Генова, която е шеф на отделението по диагностика и управлява ядреномагнатния резонанс в болницата.

Доц. Генова уточни пред премиера, че тепърва ще се прави преглед колко време и дали ще има крайна, остатъчна фиброза в пациентите. „Това никъде по света все още не се знае. Тепърва ще стане ясно колко крайни и трайни са тези поражения“, заяви още доц. Генова от „Пирогов“.

Както стана ясно при посещението в болницата на премиера Бойко Борисов, лечебното заведение вече разполага с най-модерния и добре оборудван томограф за дигнастика, който работи усилено и с коронавирус заразени пациенти. Благодарение на оборудването може да се види ясно какви са пораженията от жестокия вирус. Апаратът е от най-ново поколение и е закупен със средства, отпуснати от правителството. Той е толкова безвреден, че с него могат да се изследват дори новородени.

Доц. Генова уточни, че ядреномагнитния резонанс, който има „Пирогов“ е оборудван с всички екстри, като е изключително полезен и при деца и бебета, които няма как иначе да бъдат изследвани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ