Тъжна сряда, издъхна 47-годишният Георги, чиято съдба трогна цяла България

нжцнц

Почина 47-годишният Георги Георгиев, който гаснеше в хоспис в Германия. Бургазлията страдаше от скоротечен рак, а съпругата му Мария беше в безизходица – не знаеше как и къде ще го погребе, съобщи Флагман.бг

След призив да помогнем на семейството да прибере у дома своя скъп син, съпруг и баща и необходимите средства се събраха за часове от хора с добри сърца и приятели на семейство Георгиеви от всички краища на България и света.

Той е издъхнал в неделя и благодарение на помощта от всички дарители веднага е задвижена процедурата по транспортирането на тялото му до родния Ямбол.

Семейството желае да го погребе там, защото неговата майка живее в града и ще може да се грижи за гроба му. Съпругата на Георги – Мария, която бе неотлъчно до него от първия ден, в който той е чул тежката диагноза, смята да замине отново за Германия и да си потърси работа. В момента тя ще издържа двете си дъщери, едната от които предстои да бъде студентка.

Близки приятели описват семейството като сплотено, въпреки всички трудности, пред които са били изправени през годините. „Мария е най-силният човек, когото познавам. Заедно сме от деца, а съдбата ѝ е изключително тежка, буквално в ръцете ѝ издъхнаха повечето ѝ близки. В момента тя ще бъде сам-сама на света с двете си деца. С Георги бяха заедно 20 години, имаха щастлив живот, изпълнен с разбирателство и любов. Необходимостта от средства го накара да замине за Германия, но най-голямото нещастие се случи там“, разказа пред Флагман.бг приятелка на Мария.

Георги заминава за Германия преди 2 години, той мечтае да осигури нормален живот на жена си и двете си дъщери. Работи неуморно като шофьор в близост до Баден-Баден и всеки месец изпраща финансови средства в България. Миналата есен обаче е диагностициран с най-тежката диагноза – рак на хранопровода в много напреднал стадий, който се развива изключително бързо.

Съпругата му Мария и двете му дъщери – 15-годишната Павлина и 18-годишната Катерина, са съкрушени от новината, но до последно вярват, че Георги ще се оправи и отново ще бъде стожер за семейството си. Според лекарската комисия обаче, надежда за оздравяване или подобрение за Георги няма.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ