Нов лош ден за властта! След „бухалките“ на Божков вчера, днес от Радев – „томахавки“

Румен Радев

В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, не говорим само за здравна криза – основните са здравни, социални, икономически, има вероятност тези фактори да тръгнат и към политически фактори. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн по повод 75 години от края на Втората световна война.

„Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да може да излезем по-силни, по-отговорни, по-сплотени за нашите граждани“, посочи Радев.

„Без Деня на победата не можем да говорим за Деня на Европа“, посочи за днешния ден президентът.

За приетия вчера Закона за здравето той заяви, че все още не го е получил.

„Знаете, че начинът, по който се правят законите в България, са с все по-растящи пороци. Моят призив е, когато се пишат такива важни закони, да се отчита, че има и Конституция и други закони, както и правилник на Българския парламент, който трябва да се спазва“, каза Радев.

Кои са политическите томахавки? Те са много, категоричен бе президентът. Така след като вчера Васил Божков започна да говори за „бухалки“ на властимащите, сега Радев продължи с „томахавки“.

Той подкрепи исканията на БСП за временна анкетна комисия, която да следи за изразходването на средствата за коронавирус и посочи, че още преди две седмици е отправил същия призив.

„Днес Европа и светът отново са изправени пред предизвикателства. Необходими са общи усилия за промяна на Европейския съюз, който се очаква да бъде по-близък до проблемите на хората, по-солидарен в случаи на криза и да отстоява достиженията на Обединена Европа на глобалната политическа карта“, написа Радев във Фейсбук.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ