След Божков и други богаташи ошамариха днес Владислав Горанов! Вижте писмото им

7 Dni Bulgaria10.05.2020
владислав горанов, кирил домусчиев

„Мярката „60/40“, която всъщност е „38/62” с всеки изминал ден доказва, че е неработеща и не отговаря на реалните предизвикателства, пред които българските компании са изправени“, пишат на страницата си от Асоциация на индустриалния капитал в България.

Както е известно автор на идеята е протежето на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев – Владислав Горанов. Това е втори пореден шамар по него, след разкритията на Васил Божков онзи ден.

Според изчисленията на бизнеса за периода от 15.04.2020г. до 8.05.2020г. по мярката са кандидатствали общо 3 354 предприятия. Според НСИ и министерство на финансите по мярката могат да кандидатстват общо 364 288 фирми. Тоест мярката е обхванала под 1 % от всички предприятия, за които е предназначена.

Това само по себе си коментира отношението на бизнеса към предложената антикризисна политика на правителството. АИКБ нарекоха схемата 60 на 40 провал, увеличавала безработицата.

АИКБ продължава да настоява за предприемането на нови, адекватни мерки, защото положението на пазара на труда се влошава с всеки изминал ден, а предприятията, в които са заети ¾ от работещите българи не могат да се възползват от мярката.

В своя позиция от бизнеса отново настоява за мярка „60 на 0“. Организацията нарича провал мярката 60 на 40 и твърдо настоява, че тя е 38 на 62. Според нея такова е действителното съотношение на участието в нетния доход на работника между държавата, след обратно получените от нея осигуровки и данък, и предприятието.

Документът е изпратен до вицепремиера и председател на тристранката Марияна Николова, до социалния министър Деница Сачева, до финансовия министър Владислав Горанов и до министъра на икономиката Емил Караниколов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ