Убиецът на Станка хвърли бяла роза в колата й и не прибра гилзите

Станка Марангозова

С 3 куршума в главата бе разстреляна през октомври м.г. 46-годишната Станка Марангозова, а убиецът й хвърли изкуствена бяла роза в колата. Тя бе убита на 10 октомври м.г. в столичния кв. „Младост“, а за мотив се предполагаха финансови измами. Освен спорове за огромни суми Марангозова бе подсъдима за измама в размер на 1,43 млн. лв. в Софийския районен съд.

Убийството стана пред блок 18 в кв. „Младост“, където Станка живееше. Минути преди 21 часа през октомври м.г. тя е в пежото си. Моторист спира до нея. Не е ясно дали са си говорили. Най-вероятно тя е спряла колата си, отворила е прозореца, а убиецът е ползвал бялата роза, намерена до трупа й, като прикритие за пистолета. Тъй като е стрелял, докато Станка е била в колата, изстрелите са попаднали в лявата част на главата й – в слепоочието и зад ухото. Гилзите и проектилите са открити в автомобила а жената, затова от МВР предполагаха, че убиецът е аматьор. Тялото й бе открито минути след убийството от дългогодишния й партньор Динко Геров, с когото живеела на семейни начала.

Именно той е бил един от първите заподозрени за убийството. Освен Геров м.г. криминалистите разпитват десетки бизнесмени, които през последните 10 г. са имали отношения с Марангозова. С повечето от тях жертвата е водила съдебни дела за крупни суми. Станка е вземала пари, които е трябвало да бъдат инвестирани в ценни книжа през борсата, за да носят печалба. В повечето пъти парите се губели.

Била е пребивана няколко пъти, твърди мъж, с когото е имала отношения преди време. Редовно я заплашвали заради милионите, които така и не успяла да спечели за хората, с които е имала договори.

Станка Марангозова е родом от Враца. Там е арестувана през ноември 2011 г. заради измама, лихварство и пране на пари заедно с тогавашния си съдружник Георги Георгиев. По-късно делото е прехвърлено в Софийската градска прокуратура, защото престъпленията са били извършвани в столицата. Един от пострадалите от дейността на Марангозова е бизнесменът Иво Масларов. С него имала договор за доверително управление на пари от 2009 г. Вземала кеш, за да инвестира в ценни книжа през фондовата борса. Заради липса на доходност обаче между двамата избухва конфликт през 2011 г. Започват да пускат жалби един срещу друг в полицията и прокуратурата. Само по банкови сметки между двамата са преведени над 1,7 млн. лв. Тя твърди, че той я изнудва за пари, а той – че му дължи огромни суми. Масларов се принудил да прехвърли дълга си към фирма на бизнесмена Веселин Динков, с когото Марангозова също води дела. Неуредиците стигат дотам, че Марангозова е принудена да ипотекира жилището си, от което е изгонена с частен съдебен изпълнител през 2013 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ