Арестуваният министър на Бойко Борисов бил много „сговорчив, услужлив и богат“

7 Dni Bulgaria29.05.2020
красимир живков

Зам.-екоминистър Красимир Живков в сговорчив и услужлив човек, но той няма професионална подготовка за длъжността си. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Евдокия Манева, бивш министър на околната среда и водите в кабинета на Симеон Сакскобурготски.

Припомняме, че вчера след мащабна акция на Спецпрокуратурата на територията на цялата страна, зам-министърът на околната среда и водите Красимир Живков първо бе отведен на разпит, а по-късно и арестуван. Живков е задържан с още петима души, участвали в престъпна група за внос на отпадъци от Италия. Прокуратурата и ДАНС извършваха проверки и в МОСВ.

„Живков е историк по образование. Явно в екоминистерството могат да се правят експерименти“, каза още тя.

„Мълвата за зам.-министъра е, че е поставено лице от определени лица в бизнеса с отпадъци. Очевидно той добре е изпълнявал мисията си“, разкри Манева.

„Прокуратурата заяви, че той е контролирал фирми, тоест те са били толерирани. Вероятно е имал задачи, които е изпълнявал“, допълни бившият екоминистър.

„Бизнесът с отпадъци е много атрактивен, защото гарантира сигурна и добра печалба“, разкри Манева.

„Основният грях на МОСВ е, че не са се изпълнявали функциите на равноправно управление на бизнеса“, коментира бившият екоминистър.

„Част от отпадъците нямат ограничения за внос и износ. Нека не се настройва обществото, че всичко в тази сфера е незаконно“, завърши Евдокия Манева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ