Екатерина Захариева скочи срещу Радев: Какъв хаос? Държи се като опозиция, това не е подход на президент

Екатерина Захариева

„Не мога да разбера подхода на българския президент. България се справи много добре, цифрите говорят сами за себе си. Какъв хаос? Това са политически действия на президента срещу правителството да се държи като опозиция“, каза в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Екатерина Захариева. Поводът й са думите на държавния глава, че сме влезли с хаос в извънредното положение и излизаме с по-голям хаос от него.

Захариева говори и финансирането от Европа за излизането от последствията от пандемията. „Въпреки многото спекулации, че Европа е разединена, че няма солидарност, имаме едни мерки  и бюджетът е много амбициозен. Спекулация е, че България ще стане донор – ще дадем в пъти по-малко пари, отколкото ще получим“, поясни тя.

„Имахме два-три варианти да излезем от кризата. Аз казах, че съм оптимист и че ЕС ще излезе по-силен от нея. Само заедно можем да възстановим икономиките си. България е една от най-облагодетелстваните държави. В началото всички бяхме изнервени. От месец виждаме едно успокоение. Ние сме толкова свързани, че не можем да се справим сами, трябва да сме заедно“, уточни вицепремиерът.

Изводите от пандемията са, че ЕС е много зависим от държави извън съюза. „Над 85% от предпазните средства се произвеждат в Китай, съставките на антибиотиците – също се правят там. Ние, ЕС, сме на трето място след САЩ и Китай“, каза Екатерина Захариева. Според нея е важно там, където е възможно да се върнат ключови производства от Китай в ЕС.

За скандалната руска изложба за 24 май Захариева каза, че българското общество я е приело за провокация, която не помага на българо-руските отношения

Подготвя се нова заповед за министъра на здравеапозването до 15 юни вътре в ЕС да се възстанови свободното придвижване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ