14:51, Борисов влиза в извънредна среща

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с целия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса дали извънредната епидемична ситуация да бъде продължена и след 15 юни заради огнищата на COVID-19 в Родопите и Сливен. Това обясниха пред колегите от „24 часа“ служители от Министерския съвет.

Едва тогава щяло да бъде взето политическото решение дали и след 15 юни да има извънредна ситуация, която да .позволи на здравния министър Кирил Ананиев да налага забрани със свои заповеди.

Извънредната епидемична ситуация, която замени извънредното положение, приключва на 14 юни. Преди седмица премиерът Борисов обяви, че след 15 юни всички противоепидемични мерки ще паднат и ще остане единствено препоръката за носене на маски на закрито.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев обаче обяви тази сутрин, че ще иска продължаване на извънредната ситуация с още месец. Изявлението му дойде след скока на нови заразени в последните 4 дни заради огнищата в Родопите и Сливен.

В щаба има обаче различни мнения. Освен това не била достигната квотата от 3 последователни дни с над 100 нови случая, която шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски постави като граница, след която се връщат всички ограничителни мерки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ