Кошмар, 48 са общо заразените с коронавирус в Сърница

Пирогов, Коронавирус

48 са до момента заразените с коронавирус в Сърница, като общо изследваните са 200 жители на града. Това съобщи областния управител Стефан Мирев, след заседание на областния оперативен щаб. Само една 57-годишна жена от Сърница е в болница, като състоянието и е стабилно. 140 човека от родопския град са поставени под карантина. Те са близки на заразените, или са били контактни с тях. По информация на кмета на Сърница Неби Бозов жителите на града стриктно спазват противоепидемичните мерки, засилено е и полицейското присъствие. Извършена е и дезинфекция на всички обществени сгради. Директорът на РЗИ д-р Фани Петрова информира, че в Сърница са затворени заведенията и обществените сгради и се осъществява постоянен контрол. Тя апелира да се избягват туристическите посещения в района, за да не се допусне разпространението на заразата.

Общо заразените с коронавирус в област Пазарджик са 192, като 19 от тях са в болница. Само един от хоспитализираните е в интензивен сектор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ