Емил Хърсев: ББР ще получи по-голяма доходност от сделката с акциите на ПИБ

емил хърсев

Българската банка за развитие (ББР) ще получи по-голяма доходност от придобиването на акции на Първа инвестиционна банка, коментира в студиото на Нова тв финансистът Емил Хърсев.

Според него е гарантирано, че акциите след време ще се продадат на печалба. „Този модел го видяхме да се прилага в Германия“, обясни Хърсев. „Хубаво е държавата да демонстрира готовността си да подкрепи банковата система“, добави той.

На извънредно заседание в петък правителството даде съгласие ББР да изкупи 70% от записаните акции на ПИБ, като така се изпълняват всички изисквания на ЕК и Европейската централна банка за влизане в еврозоната.

Според Хърсев предприетото действие от страна на държавата е правилно. „Увеличението на капитала не беше необходимо, защото изискуемият капитал винаги го е имало, но колкото повече, толкова повече“, добави финансистът. Той е на мнение, че е добре, че Европейската централна банка взима мерки в критичната еврозона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ