Изслушват Владислав Горанов за хазарта

Бойко Борисов, Владислав Горанов

Втората актуализация на бюджета ще бъде разгледана в пленарната зала на първо четене, съобщи Българското национално радио. С нея се предвижда увеличение на максималния размер на гаранциите, които държавата може да издава. Целта е да се включим в два общоевропейски инструмента за отговор на кризата с коронавируса. След това финансовият министър Владислав Горанов ще бъде изслушан в парламента по темата с хазарта по искане на БСП.

Изслушването на Владислав Горанов се прави между двете четения на поредните промени в Закона за хазарта, но основният му фокус е неправилното облагане на лотарийните игри на бизнесмена Васил Божков. Самият Божков твърди в социалните мрежи, че е плащал на премиера Бойко Борисов и на Горанов, докато управляващите отричат. Горанов обаче призна, че Комисията по хазарта е допуснала грешка:

Хазартът е една от темите, заради които от левицата настояват за оставката на Владислав Горанов.

Преди изслушването за хазарта депутатите ще гласуват на първо четене увеличаването на максималния размер на държавните гаранции до един милиард и 800 милиона лева.

Заместник-министър Маринела Петрова съобщи, че страната ни ще потърси заем от половин милиард евро по инструмента SURE за подкрепа на заетостта. Именно част от гаранциите за този общоевропейски инструмент трябва да осигурим чрез промените в основния финансов закон, допълва БНР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ