Кои са Крадеца и Тариката, задигнали злато за четвърт милион от Айтос

57e70db351374d0bb94fb0605bf69712_big

Пенчо е осъден на първа инстанция на пет години затвор, намеси се и в боя в плажна дискотека през лятото

Злати Илиев и Пенчо Манов са двамата касоразбивачи, арестувани при специализираната полицейска акция в Бургас.

От прокуратурата съобщиха, че в рамките на една година задържаните са извършили четири кражби. Една от които изключително сериозна – на 6,5 кг злато от заложна къща. Според неофициална информация става въпрос за обекта на „Щедрия” в Айтос, откъдето са откраднати скъпоценни накити за 250 хил. лева.

От златото днес няма и следа, а след като Злати и Пенчо бяха арестувани и стана ясно, че стоят зад един от най-крупните обири в последните 15-ина години най-близките им от страх са се покрили, пише „Флагман“.

Злати Илиев е от ж.к. „Меден рудник“, известен е с прозвището Крадеца. Той е осъждан, но реабилитиран. Злати е познато име в ъндърграунда.

Неговият връстник Пенчо Манов, познат като Тариката, е осъден на първа инстанция на две години затвор заради обир на фитнес зала, но тъй като бе извършил кражбата в условия на рецидив и условна присъда за документна, съдът му наложи 5 години затвор при първоначално строг режим.

Пенчо обаче обжалва присъдата си и тя все още не е влязла в сила. През лятото той замеси името си и в друг инцидент. Пенчо бе един от нападнатите от Георги Карчев-Карчо, Петър Попчев-Попчето, Димитър Колев и Петър Ганев-Белото в известна плажна дискотека.

Двамата са подведени под отговорност по чл. 196, ал.1, по която ги грози от 10 до 20 години затвор или конфискация на цялото имущество.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ