Голяма новина за скок на пенсиите и заплатите дойде от съвещание на ГЕРБ и „Воля“ (ВИДЕО)

герб воля

Българските пенсионери днес получиха още една хубава новина. По-рано днес се разбра, че най-бедните от тях ще получат по 40 лева добавки за Великден. 

Сега председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви още една хубава новина, касаеща възрастните хора в България.

„Искам да благодаря за продуктивния разговор на двете групи – тази на ГЕРБ и „Воля“. Направихме всичко възможно, за да могат двете групи да представят в кратко резюме какво възнамеряват да правят“, започна Цветанов.

„Започнахме първо с финансовата част. Това, което е изключително важно, по тема националната пенсия, до края на управленския мандат имаме вариант минималната пенсия да е 240 лева. Това, което имаме като средна работна заплата към момента е 1135 лева, до 2021 се очаква тя да бъде 1400 лева“, изчисли председателят на ПГ на ГЕРБ.

Приходните агенции работят отлично, имаме висок икономически ръст, ниска безработица, рекорден БВП, увеличихме с 10% заплатите, минималните пенсии станаха 200 лв., приехме целия пакет със законодателни мерки за хората с увреждания, върнахме 40 000 деца обратно в клас, увеличихме с 20% учителските заплати, осигурихме 30 млн. лв. финансова помощ за общинските болници и дадохме 1,35 млрд. лв. за довършването на АМ "Хемус". Всички тези успехи на правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента отчетохме днес по време на среща с представители на ПГ на "Воля". Коментирахме и приоритетите на управлението и всички изпълнени ангажименти. Всичко това даде основание на г-н Марешки да вземе решение ПГ на партията да продължи да дава своята подкрепа за политиките, по които имаме единомислие.

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в Сряда, 20 март 2019 г.


One comment

  • milena zheleva

    21.03.2019 at 22:55

    Съгласна съм, че има големи успехи, но това за пенсиите е трагично-смешно. Дори да е 240 мин пенсия, това са 8лв на ден. Хайде платете сметките за месеца. Дори да са 60лв, което е почти невъзможно, останаха180, или 6 лв/ден.Какво може да прави човек с 6 лева на ден? Ще се храни? Ще се облича? Ще живее? Лекарства ще купува? Какво? Защо не го изпробват първо върху политици?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ