Няма да повярвате каква мярка поиска Прокуратурата за 16-годишния циганин, трошил полицейска кола в Куклен

Куклен

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., на 22 г., привлечен като обвиняем за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив  – престъпления по чл. 325 ал.1 във вр. чл.20  ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс и по чл. 131 ал.2 т.4 във вр. чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс по чл. 216 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Същата мярка е поискана и спрямо В.К., на 25 г., привлечен като обвиняем за хулиганство и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив  – престъпления по чл. по чл. 325 ал.1 във вр. чл.20  ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс и по чл. 216 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

и спрямо И.А., на 21 г., за това, че на 28 април 2019 г., причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения – престъпление по чл. по чл. 131 ал.2 т.4 във вр. чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс.

Спрямо 40-годишната З.К., привлечена като обвиняема за извършени хулигански действия на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив, е определена мярка за неотклонение „Подписка“, а спрямо непълнолетния К.К., на 16 г.,  привлечен като обвиняем за това, че на същата дата и място, извършил хулигански действия и унищожил чужда движима вещ – задно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, е определена мярка за неотклонение „Под надзора на родител“.

Районен съд-Пловдив ще заседава днес по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ