След драмите със скандалната репортерка – супер новина за Кобрата, нашият победи

a4365a91ce6f423383a4badb87cae206

Макар да остана с отнет лиценз в рамките на шест месеца на територията на САЩ заради целувката си по устните на репортерката Джени Суши, Кубрат Пулев постигна и една победа пред Атлетическата комисия на щата Калифорния. Срещу него имаше и второ производство, този път от съперника му на 23 март Богдан Дину.

Румънецът твърдеше, че е бил нокаутиран след нечисти удари и от неговия щаб претендираха, че резултатът от тази среща трябва да бъде анулиран и двубоят да бъде изваден от боксовите досиета и на двамата. Но този път Атлетическата комисия отсъди в полза на Кобрата.

Според нейните членове, няма достатъчно основания да се заличи резултатът от тази среща и крайният изход от нея остава в сила. Анулиране можеше да се случи при един от три възможни сценария, описани в правилника на комисията:

1. Ако умишлен непозволен удар причини толкова тежка травма на потърпевшия боксьор, че той не може да продължи мача.

2. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи, то нанеслият удара състезател е лишен от две точки от актива си в този мач.

3. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи и всичко се е случило след 4-ия рунд, потърпевшият боксьор ще спечели с технически нокаут, ако до момента е водил в резултата.

Според Комисията нито един от тези три сценария не се е случил и затова няма нужда резултатът от мача да бъде променян, акцентира „Гонг“. Така Кобрата остава с 27 победи в актива си и само една загуба, докато Дину продължава да е с 18 успеха и 2 поражения.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ